Det er på tide at jeg skriver et innlegg om trening og kosthold igjen. Uten å gi dere en fasit på noe, men bare dele det som funker for meg. Det betyr ikke at det funker for deg, men det kan være til inspirasjon.

Det er altså helt utrolig, men jeg kan ikke huske at jeg har vært syk i hele vinter. Til tross for hanglende PT kunder som gjerne hoster litt på meg underveis i timen (hehe), de har barn med sykdom som de gjerne kunne tatt med til meg og jeg bor jo omtrent her på senteret hvor det sikkert er fullt av basselusker. Min datter har kommet unna flere runder med omgangssyke og influensa i barnehagen, så den som er mest syk av oss er egentlig Martin. Han er ikke like «zen» som oss 😉 Selv med hans hoste og vonde hals i samme seng så blir ikke vi syke. BANK I BORDET.

Så hva og hvorfor mine venner, det vet jeg ikke, men jeg tror på det å kjenne kroppen og ta signalene den sender på alvor. Jeg tror også at helheten, når det kommer til å trives i eget liv og egen kropp og sinn er viktig og at miljøet og omgivelsene du er i bør ha en positiv påvirkning.

Selvfølgelig er det ting man ikke kan styre, hvor man faktisk blir smittet og syk, og det har jeg også kjent på, men det er som at det kommer en infeksjon i en form av at jeg blir trøtt og sliten, jeg kan få noen sår i munnen, eller såre øyne. Da skjønner jeg at det bare er å la kroppen hvile, gi den godt med næring og væske også går det over. Det har liksom aldri slått helt ut, kroppen har klart å frastøte sjukdommen. Og sånn har det vært de siste årene.

Og Maya, hun har jeg ingen annen forklaring for enn at jeg fortsatt ammer henne 2 år senere (bare 1 gang om dagen), men jeg tror virkelig at morsmelk er wondermilk! 😀

Jeg har trent ukentlig styrketrening i snart 10 år nå, og ikke hatt noen lengre pauser som jeg kan huske. (før etter permisjon bare) Fra jeg tilnærmet meg en del kunnskap om kosthold og ernæring til nå, så har kosthold og trening vært en veldig avslappet greie for meg som har kommet naturlig. Det har ikke vært noe jeg har stresset over eller brukt veldig mye energi på. Og det også tror jeg er en faktor som gjør at jeg slipper unna mye unødvendig stress som mange pådrar seg. «Må, burde, skulle ha trent, spist sunt, gjort ditt gjort datt konstant») Ikke bra! Ikke gjør det fordi du føler du må eller burde, hvis du alltid føler det sånn, så må du kanskje finne noe annet eller rett og slett lære deg å like det på en eller annen måte slik at det ikke føles påtvunget hver eneste gang) De gangene jeg virkelig har trening oppi halsen, så driter jeg i det, rett og slett. Så går det ikke mer enn et par dager, så er lysten tilbake.

Jeg tror ikke det handler så mye om selve aktiviteten, men alle påvirkningene rundt. Dårlig tid, sliten, trøtt, småsyk, stress, kaldt, vondter osv. Da må man gjøre noe med disse faktorene først, og deretter føle på om det kanskje ikke var så galt allikevel.

Jeg trener alt fra 1-4 ganger i uken. Jeg trener heller lite og ofte enn mye og lite. På mine eldre dager, med en større totalbelastning så merker jeg at kroppen trenger lenger tid på å hente seg inn etter lange og tunge styrkeøkter. Og det gidder jeg egentlig ikke alltid, selvom det er mest gøy å trenes sånn. Når det gjelder kosthold, så handler jeg naturlig alt som er sunn hverdagskost uten å tenke noe videre over det.

Frukt, grønnsaker, fisk, kjøtt, havregryn, egg, nøtter, melkeprodukter osv. Jeg spiser ca. 4 måltider om dagen, og drikker passe med vann. Sover alt fra 7-9 timer om natten, beveger meg så ofte jeg kan på jobb, er aktiv hjemme med rydding, matlaging og lek. Tar vare på huden min, gir den god rens og masse fuktighet. Tar også noe vitamintilskudd. Tror også det hjalp med en liten spaniaferie også, med påfyll av D vitaminer og kvalitetstid med familien.

Frihet er en stor grunn til at jeg er så glad og positiv som jeg er. Jeg jobber for meg selv og jeg styrer min egen hverdag. Så fort det blir for mye stress og kjedelige rutiner i hverdagen min, må jeg gjøre noe med det for det kan raskt gå utover energi og humør. Jeg jobber mye med meg selv som person, siden det kun er meg som kan bestemme hvordan livet mitt skal være. 🙂

Jeg er en ganske så avslappet og rolig til sinns, men med drømmer og ambisjoner. Jeg er takknemlig for alt vi har og ser positivt på livet. Jeg er opptatt av å utvikle meg selv og ønsker ikke å gro fast i noe. Livet er til for å nytes, utforskes og oppleves. Uten drømmer og mål fungerer jeg ikke, men viktigst av alt er familien og de jeg er glad i<3

Namaste 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: