God morgen! Håper dere har sovet godt i natt og er friske og raske.

Rett før mars måned startet, så satte jeg i gang en liten challenge – hovedsakelig for meg selv, men inviterte også flere til å bli med.

Healthy Glow Challenge, er en liten challenge som går ut på å være enda litt flinkere til å ta vare på seg selv. For min del vil jeg si at jeg er ganske god på å sette av tid til å prioritere meg selv, men noen ting er lettere å gjennomføre om man bestemmer seg for det på forhånd og ikke minst sier det HØYT. I dette tilfelle å droppe tilsatt sukker for en liten stund. Helt siden jeg ble gravid og i årene etter har jeg ikke hatt noen restriksjoner når det kommer til hva jeg har puttet i munnen. Dette grunnet årene etter jeg fikk barn handlet det mest om å bygge opp kroppen igjen, få tilbake den muskelmassen jeg mistet underveis og ha en sunn og sterk kropp. Jeg ble jo altfor tynn året etter fødsel.

Så «sukkerfritt» har jeg ikke kjørt siden jeg var på en fitness diett, ikke at jeg har spist sjokolade hver dag, men som sikkert mange andre småbarnsfamilier blir det automatisk ekstra kos i helgene og det er helt greit det, men det er jo ingen nødvendighet. Sånn egentlig. Det er bare en enkel utvei, vær heller kreativ å finn på noe annet 🙂

Så nå har jeg da testet snart en måned uten sukker og det jeg nå merker er at jo lenger jeg går uten, jo mindre får jeg lyst på det. De sier at det tar alt fra 18 til 254 dager for å danne en ny vane, for min del trenger jeg ikke mange dagene, jeg justerer og tilpasser meg raskt og det kan jeg jo være glad for. Jeg kan jo fint se en film en fredagskveld uten noe som helst på bordet.

Hva med dere? Hvor lang tid trenger dere for å endre en vane? Kommer nok an på hvilken type selvfølgelig, men for min del er STORE deler av jobben gjort allerede i det JEG BESTEMMER MEG for å gjøre noe.

Har du først bestemt deg, og da mener jeg virkelig BESTEMT DEG, du har rette innstilling og motivasjonen, du er klar for å takle alle hindringer og du vil ikke la noe stoppe deg, du har FULLT fokus og FULL kontroll, DA blir jobben enkel for deg.

Så moralen i dette innlegget er vel at om du ønsker å gjennomføre noe, oppnå et nytt mål eller hva som helst, virkelig bestem deg på forhånd. Ikke gå halvveis inn i noe, for det funker som regel aldri. Som PT vet jeg at de som lykkes med trening og kost, det er de som har bestemt seg. Går du halvhjerta inn for noe, prøv om igjen. MAKE THAT DECISION 🙂

Og med det ønsker jeg deg en herlig torsdag, hva enn du måtte bestemme deg for idag 🙂 Jeg bestemte meg igår for at jeg skulle lære meg en ny dans. Og jeg er en sånn type som spontant bestemmer meg og da bestemmer jeg meg 100 % der og da. Jeg tenker ikke eller dveler mer ved det. Jeg kan bare ikke roe meg, før jeg har naila det, haha. But thats just me 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: