Hallo!

Jeg kan ikke huske at høsten var en så fin tid på året. Så nydelige farger på bladene og temperaturen så fin! Akkurat nå sitter jeg på kjøkkenet og ser ut av vinduet og utover Lierdalen. Solen skinner og rolig musikk står på i bakgrunnen. Jeg har spist to lomper med egg og cottage cheese og drukket et glass saft. Så det er ståa ?

I dag hadde jeg timer på formiddag og skal ha timer i kveld så jeg valgte og dra hjem i mellomtiden for å koble av litt og nyte huset i fred og ro. Det er jo ikke så ofte skjer. I tillegg er det deilig å skifte litt miljø iblant, ikke bare sitte inne på senteret ?

Jeg trente mellom to kunder Istad, og du vet den følelsen når alt bare sitter? Det er så godt det! Da er det ingenting i verden som kan slå den følelsen etter en økt med styrketrening!

Men det jeg ville skrive litt om som jeg har tenkt på mine bilturer, for ja det er jo der tankene mine flyr, samtidig som jeg hører på podkasts. Dette med trening og PT kunder. Det jeg vil ha avkreftet er myten om at om man trener med PT så må man trene tungt. Det er sikkert ikke mange som tenker det, men noen gjør det. De har kanskje hørt eller sett at trening med PT er blodslit. Det stemmer så absolutt ikke. Det er klart at om det er målet til kunden så ja, men hvis ikke så nei.

Den største og viktigste delen av jobben min er å tilpasse treningen til kunden i forhold til deres forutsetninger og deres mål. Individualisere treningen, derav navnet PERSONLIG trening ? Hadde ikke det vært en del av jobben min, hadde jeg nok ikke jobbet som PT, tenk så kjedelig å trene det samme med alle, time etter time.

Når det er sagt, så tiltrekker man seg jo litt av den samme type kunder som ønsker mye av det samme. De fleste som jeg trener har et ønske om å bli sterkere, lære seg baseøvelser, gå ned i vekt osv, men allikevel blir jo alle økter unike for alle er forskjellig. I tillegg har dagsform og livssituasjon mye å si. Livet går opp og ned for alle og da gjelder det for meg å tilrettelegge økten slik at det blir en positiv opplevelse som man ønsker å gjøre igjen og igjen.

En økt med jente 30 kan se sånn her ut:
Hip thrust
Sumo markløft
Chins
Benkpress
Bulgarske splittbøy
Tunge vekter, kanskje opp mot maks, ordentlig blodslit!

Så kan en økt med dame 65 se sånn her ut:
Enkel gange på mølle
Enkel tråkk på ellipse
Enkel roing i kabel
Enkel steg opp til step/benk
Enkel magetrening med ball og rumpe/hofteaktivering med miniband

Alder, dagsform, skader, fysisk form, psykisk form, ja mange ting man bør ta hensyn til.

Når det er sagt må jeg skryte litt av to av kundene mine før i dag! Disse har jeg trent en stund nå og vi har brukt en stund på å bygge opp kroppen fra scratch, men nå tar dame på over 50 år 100 kg i hip thrust og 60 kg sumo markløft. Kjempe bra mtp. diverse vondter. Også er det mann på snart 60 som løftet 105 kg i sumo mark i dag. Han har fått bekreftelse fra lege at tung styrketrening er bare å kjøre på med og dette er noe han tydeligvis responderer veldig bra på. Men igjen, det er ikke hver gang, man kjører sånne tung løft, kun om hodet og kropp er på plass ?

Det er så gøy vettu! ? Så det finnes mange nyanser innenfor personlig trening. Det jeg vil med dette innleget her er vel egentlig å si at personlig trening ER for alle. Ikke bare de som er i god form eller ønsker å bli store som bodybuildere, hehe. Jeg hører ofte: «jeg vil bli sterkere og i bedre form, men ikke bodybuilder stor» Det kan jeg jo bare avkrefte samtidig, at det er det ingen fare for, uansett hvor mye du trener 😉


Om du skal finne deg en PT:
Sørg for at han eller henne tilrettelegger treningen for DEG
Ha god kommunikasjon underveis (kjempe viktig)
Finn en du har god kjemi med. Da er det enklere for begge å være seg selv, la kommunikasjonen flyte og få dritgode økter sammen.
Det er også hyggelig å ha en PT som genuint gleder seg på dine vegne for hvert steg dere tar fremover og hvert mål som blir nådd. Dere er jo et team ?

Det var den koselige biten av jobben min. Den ikke så koselige er at jeg ikke er hjemme før 23 i kveld og skal opp og ha time igjen kl. 06.30 i morgen tidlig, hø hø, sånn ere! Thats the name of the game. Heldigvis erre freddan og helg 😀

Ha en fin torsdag da dere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: