Hei hei!

Nå har jeg gjort et forsøk hele uken på å skrive et innlegg som handler om tid til trening. Ironisk nok fant jeg tid til det først nå og har etter mange bilturer og mange tanker kommet frem til at det hele handler om prioriteringer. (old news)!

Prioriteringer
Du har 24 timer i døgnet og de timene velger du å bruke på det du selv mener er viktig for deg og dine nærmeste. Selv har jeg 4 topp prioriteringer i hverdagen som jeg vet jeg får til på de timene døgnet har

1. Familie (Være mamma og kjæreste og holde hjemmet vedlike)
2. Jobb (Hovedsakelig PT timer på gulvet + admin/senter oppgaver)
3. Trening (Å jobbe som PT og være mamma krever at jeg til enhver tid stiller med masse god energi både fysisk og mentalt. Jeg må være på hele tiden og jeg skal helst ikke ha en dårlig dag. Jeg må holde meg frisk, for jeg har ingen vikar som kan steppe inn, never ever. + 100 andre grunner)
4. Søvn (essensielt for å levere på alt over)

TIps
Skriv ned hva dine topp prioriteringer i hverdagen er og hvorfor. Skriv deretter ned hva du nedprioriterer og hva du ville gjort mer av.  Funker det i lengden? Gir det deg frihet og glede?

Dette er kanskje det du tenker på og ønsker å få til, men som blir nedprioritert når tiden ikke strekker til.

Dette ville jeg gjerne brukt mer tid på, men gjør det ikke til en prioritet.

1. Venner (Jo eldre vi blir og prioriteringene annerledes jo mindre sosiale er vi)
2. Blogg (Å ta bilder, filme, redigere og dele og inspirere syntes jeg er både givende og avslappende)
3. Hus (Male, fikse og være kreativ her i hjemmet. Det er fortsatt ting som skal fikses)
4. MEtime (gå på cafe, shopping, egenpleie. Skjer aldri mer)

Får det til de som vil
Jeg liker å bruke kundene mine som eksempler for det er ikke sjeldent jeg lar meg overraske av dem og hva de får til når de bestemmer seg for noe. De fleste av de har aldri prioritert treningen på samme måte før.

«tobarnsmor fikset barnepass hver uke for «metime» og trening»
«tobarnsmor stakk bort og tok en treningsøkt sent søndag kveld»
«pappa står opp 5 for å rekke og trene før jobb i Oslo»
«pappa trener etter legging av datter»
«trener plutselig mer på ferie enn aldri før»
«tobarnsmamma trener etter levering i bhg og nattevakt»
«tobarnsmamma ordnet utstyr og gym hjemme, trener på kveld eller i helg»
«mamma og pappa avløser hverandre så begge to får trent»
«mann jobber 7-21, trener kl. 21.30)
Osv osv. Jeg er helt imponert av hva folk får til altså. Nå har jeg dratt frem flest småbarnsforeldre, men det er som regel vi som har færrest timer i døgnet. 😉

Lag en avtale med deg selv
Mitt poeng her er, ønsker du å få til å trene men finner ikke tiden til det? Da er du nødt til å gjøre om på prioriteringene dine først. For det du selv ønsker å prioritere, det får du til på et vis. Om det er 1, 2 eller 3 timer i uken er opp til deg, men det går. Lag en avtale med deg selv og slå på konkurranseinstinktet ditt.
Men selvfølgelig, alt til sin tid, vi er alle på ulike stadier i livet og har ulike muligheter og prioriteringer.

Jeg selv tar 1 time hver dag av min arbeidsdag så jeg kan trene. Disse timene tar jeg igjen ved å jobbe 1-2 kvelder i uka eller i helgen. Det er så verdt det, jeg må ha trening inn i min hverdag.

Bruker du en kalender eller planlegger?
Jeg er helt avhengig av google kalenderen min for å planlegge uken min. Der setter jeg inn hvem jeg skal trene, når jeg skal spise, når jeg skal lage program, når jeg skal blogge, når jeg skal trene selv, når jeg skal hente i barnehage, alt!

Har du en plan på det, så lover jeg deg det er større sjanse for at du gjennomfører det. Så lenge det er av dine topp prioriteringer da. Jeg vet ikke hvor mange bolker i kalenderen med «blogg» jeg har erstattet med noe annet denne uken, heldigvis går det ikke utover helsa mi.

Og hvis dette innlegget inspirerer deg til å få trening opp på din prioriteringsliste så blir jeg superglad!

Jeg og Martin sier som Nike her; Just Do It! 😉 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: