PT eller personlig trener. Selvom tittelen innehar ordet «personlig» høres det kanskje ikke ut som en veldig personlig jobb. Eller? De som ikke er helt innsatt i dette «treningsgreiene» tenker kanskje at en PT er den som sier at du skal ta ti  push ups og deretter telle til ti. Og rope heia heia, kom igjen.

Men neida. Jeg vil med dette innlegget beskrive litt nærmere hvordan jeg opplever jobben som PT.  For den er alt annet enn upersonlig og den består av mye mer enn å telle repetisjoner. Jeg ville gjerne brukt livsstilscoach, motivator, mentor, veileder osv, men på papiret er jeg personlig trener.

Hvorfor har jeg valgt å jobbe som personlig trener på fulltid, et såkalt «ustabilt» yrke. Med barn og huslån. Selvstendig næringsdrivende i tillegg.
Fordi å stå opp til en jobb jeg gleder meg til er 100 ganger viktigere for meg enn å være i en ikke-givende jobb med stabil økonomi.
Fordi jeg blir varm i hjertet, glad og tilfredsstilt av å se og høre om andres mestring, glede og suksess. På trening. På jobb. Hjemme.
Jeg elsker å studere teknikk og se på en annen person trene. Jeg elsker at jeg får engasjere meg og være med på en annen persons reise mot… Hva de måtte ønske. Jeg elsker å være den som får spørsmål og oppdateringer. Jeg elsker å se en person slite, svette og gi meg djevelblikk, men etterpå være lykkelig og takke meg for økten. Ja, tenk at noe så forferdelig kan gjøre en så glad etterpå. Når en person søker hjelp til å oppnå sine personlige mål og drømmer, ja så er jeg solgt. Da gjør jeg mitt ytterste for at den personen skal lykkes. Jeg kan ligge våken om natten og klekke ut treningsprogram og planer og bekymre meg for om vedkommende spiser en pose godteri eller er på fylla. (Lar ikke kundene mine få vite at de har en så creepy PT haha)
Nysgjerrig, kontrollende og vil vite alle detaljer. Litt som jeg er med kjæresten. Neida.. Min personlighet passer altså denne jobben perfekt og omvendt.

Dette er hovedsakelig hvorfor jeg elsker jobben min. Så kommer jo selve gjennomføringene i praksis hvor jeg får dele faglig kunnskap og lære bort nye ting. Jeg får være GI Jane og hardcore trener, men også en venn som lytter og kommer med råd. Jeg får motivere til treningsglede og  gi bort en skreddersydd «verktøyskasse» som tilrettelegger for gode vaner videre.

«Takk for at du fullførte Marias PT skole, du er nå klar for å være din egen PT. » 🙂

Så, ikke BARE telle til ti, lage treningsprogram og sørge for en større rumpe eller større bryst, men hjelpe en annen person med så mye mer. Og alle vil forskjellig ting, noe som gjør det enda mer spennende og gøy for meg. Alltid nye utfordringer!

Det er egentlig vanskelig å beskrive jobben min merker jeg nå, for det er så mye mer enn det ser ut til fra utsiden. Det må nesten oppleves. Hvert og et kundeforhold er unikt.

Det var det jeg hadde på hjertet idag! Nå skal jeg og vesla ut i sola, sååå deilig mandag videre da dere 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: