Det blir som regel en del beinøvelser i de treningsprogrammene jeg lager, både til kunder og meg selv. Og hvem kan klandre oss 😀 Det er bra å ha litt muskler i underkroppen og i tillegg er det jo flott å se på.

Hip thrust, knebøy og sumo eller amerikanske markløft er som oftest standard øvelser som alltid er med, men det er også noen andre ettbeins eller unilaterale øvelser som også som regel er med. Øvelser på ett bein er fornuftig å ha med i programmet ditt fordi du kan jevne ut muskelubalanser i høyre/venstre, samt trene opp stabilitet og balanse. Det kan oppleves som mer utfordrende eller tyngre, men til gjengjeld får man kanskje enda bedre kontakt med musklene som skal trenes. I disse øvelsene er det hovedsakelig forside lår, bakside lår og rumpe som trenes.

Her er mine tre faste innslag ved lår og rumpe trening:

Bulgarske utfall

Rumenske markløft på ett ben

Hip extension

Selv foretrekker jeg og kjøre alt fra 6 – 20 i repetisjonsantall (PER BEN) og 2-3 sett.

Idag tror jeg den eneste rumpetreningen jeg får er å måke snø! (I utfall 😉 ) Det er full vinter her hvor jeg bor ihvertfall, så da er det bare få på seg lue og votter og ut å jobbe! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: