Vi har hatt en så fin helg og start på ferien og vært på en ny strand hver dag. Jeg og lillemor + familie og venner.♥

Så først og fremst, hva er ferie for meg?
Ferie for meg er å gjøre det jeg allerede liker å gjøre x to. Eller ti.
Det vil si:
Oppleve litt mer
Hvile litt mer
Bade litt mer
Le litt mer
Tenke litt mer
Trene litt mer
Spise litt mer
Være med de jeg er glad i litt mer
Ta vare på de jeg er glad i litt mer
Blogge litt mer 😉

Og ellers reflektere litt mer… Over hva jeg har og hva jeg ønsker å oppnå videre. Personlig, privat, jobb osv.

Det er ikke alle som liker å trene i ferien, men for meg så er trening og bevegelse som å pusse tennene. Jeg pusser tennene tre ganger om dagen, rett etter jeg har stått opp, etter jeg har drukket kaffe og før jeg legger meg om kvelden. Det er bare noe jeg må for å føle meg som jeg må, akkurat som jeg må trene kroppen for å føle meg som jeg må. Og den følelsen er veldig individuell, derfor sier jeg det sånn.Og jeg tror flere og flere merker og forstår at trening = velvære. Flere av kundene mine f.eks har sendt meg melding og sagt at de har trent mer på ferie enn aldri før og det ligner jo ikke dem! Eller at treningen nå har blitt en så naturlig del av hverdagen at de også tar det med seg på ferie. For å få egentid eller for å gjøre noe sosialt med partner/familie. Noen har også bedt om egne ferieopplegg tilpasset omgivelsene der de skulle feriere. Jeg blir så glad på deres vegne!
Ja, trening gjør deg godt! Det gjør deg glad! Du får egentid. Du får klarhet i tankene dine. Og du kan spise alt du har lyst på uten og føle deg crap når ferien er ferdig. 

Jeg tenker også at ferie = kreativitet, sosialt og nye omgivelser. Trener du andre steder enn der du er vant til kan du gjøre noe helt annet når du er på ferie. Miks opp rutinene, gjør noe nytt og gøy! Kanskje får du med et familiemedlem på økta og blir kjent på en helt ny måte? Og hva med omgivelsene? Er det ikke litt mer fristende og ta en joggetur langs stranda, eller en styrkeøkt med sjøutsikt?

EHJOOO! Selv har jeg planer om å ta med meg ett sett med manualer og strikk på hytta og der skal jeg få med både storebror, svigers og mamma og der skal vi ha sirkeltrening alle mann. Med holmsbu’s fineste sjøutsikt! Haha, det blir så bra det! Skal dokumentere det hvis det skjer. 😉

Når det kommer til mat, så holder jeg meg til det som funker for kroppen og det som gir god energi og velvære for kropp og hodet.
Så lenge to-tre måltider om dagen er som vanlig så kan ett av de fint være utenom det vanlige UTEN at det skal gå utover «formen». Men helst starter jeg dagen med noe bra, så fordøyelsen går som den skal resten av dagen 🙂

Hvordan merker jeg at det er på tide og trene litt mer og spise litt mindre junk?
1. Nakke og skuldre blir stive.
Kommer som regel av en kombinasjon av mye PC, mye bilkjøring og mindre trening. Jeg behøver da bevegelighet og styrke for overkropp.
2. Magen blir oppblåst og jeg føler meg konstant mett.
Kommer helt klart av for mye sukker/transfett og evt. mindre proteiner. Har da godt av noen tunge baseøvelser igjen og litt isolert magetrening. Og en liten «detox» for kroppen.
3. Rumpa blir «flat» og spensten blir borte.
Kommer av for mye stillesitting og lite aktivering i rumpa retten og sletten. Her er det bare å få liv i rumpa igjen med diverse aktiveringsøvelser og god gammeldags rumpetrening
4. Lettere irritasjon, mindre tålmodighet, mindre energi, mer trøtt og lat og generelt dårlig tilstand.
Det skjer sjeldent altså, men oppstår gjerne om jeg ikke har trent og da blir jeg rett og slett bare ei sur drittkjærring 😀 Og det går utover Martin, da det mest sannsynlig er hans sin skyld at jeg ikke har fått trent! 😉

Så for å holde et harmonisk hjem hos oss så er det bare å kjøre 80/20 med trening og kosthold så er vi fornøyde begge to! 😀

Høres igjen snart, ciaao!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: