*BANK I BORDET* jeg hadde en UPÅKLAGELIG graviditet fra mai – februar. Beste tiden å gå gravid spør du meg. (som har så bred erfaring, haha) Jeg var aldri kvalm og kastet aldri opp. Jeg slet ikke med noe særlig bekkenløsning, ei eller vann i kroppen eller cravings (om man kan kalle det en plage). Men om jeg var trøtt de første månedene? Ja. Jeg jobbet morgen og sene kvelder, men sørget for hvile og søvn mellom jobbene. Om jeg fikk masse kynnere og stive hofter på slutten? Ja. Jeg måtte beregne dobbelt så lang reisetid til jobb og jeg løftet mindre vekter for kundene mine, men det skulle kanskje bare mangle. MEN, hadde jeg en lang og jævlig fødsel med en baby som egentlig aldri ville ut? JA, JA og atter JA. Jeg fikk igjen for å si det sånn. Men heller 26 timer med helvete enn 9 mnd…… Creds til alle som holder på så lenge eller enda lenger UTEN epidural. Jeg var LYKKELIG etter over 12 timer non stop rier og ingen mat eller søvn, for da fikk jeg jeg endelig epidural. ÅÅåå.. Luksus etterpå med både middag og facebook på sengen.

Om jeg tror det hjalp med trening, restitusjon og et fornuftig kosthold for og klare å jobbe omtrent til vannet gikk? Ja. Men grunnen til at jeg kunne det var fordi jeg var heldig og slapp unna de verste plagene og verste kvalmen. Jeg hadde verken klart og jobbe, trene eller spise tror jeg om hadde spydd i 9 mnd. Så all creds til dere, og FLAKS for meg at jeg slapp så «billig» unna. Om grunnen til at jeg slapp unna de verste plagene var fordi jeg hadde en god helse fra før vet jeg ikke. Jeg tror nok bare det var just my luck denne gangen.

Bilder fra uke 10 ca. til uke 41. Jeg gikk opp totalt 15-17 kg tenker jeg, men har vel gått ned ca. 20 igjen. Jeg veier mindre nå enn før jeg ble gravid, men har også mindre muskelmasse. Om jeg fikk velge hadde jeg trent 4 ganger i uken for å få de resultatene jeg vil igjen, men nå må jeg si meg fornøyd med 1-2. Det blir andre boller når jeg kommer igang med jobbing igjen 😀

Under graviditeten jobbet jeg som sagt både morgener og kvelder. Alt for å spare så vi kunne kjøpe bolig i vår. Og det klarte vi! Jeg trente vel alt fra 1-3 økter i uken og da hovedsakelig styrketrening. Det ble også litt pilates og kroppsvektøkter hjemme på stuegulvet. Jeg trente kun ut fra form og energinivå. I starten, frem til uke 15 jogget jeg også litt ute, men etterhvert så utelot jeg det når det føltes som både livmor og pupper dunket i bakken for hvert løpesteg.

Trening for gravide er individuelt og må tilpasses ut fra hvilket nivå man er på og selvfølgelig ut fra lyst og form. Trening for meg mens jeg gikk gravid var ikke for og bli sterkere eller mer utholden, men for å vedlikeholde så godt jeg kunne det som var. Og, ikke minst den gode energien og gleden man får etter en treningsøkt er jo GULL verdt.

6 øvelser som gikk igjen hos meg
Sumo markløft
Sittende roing
Facepull
Skrå benkpress
Bekkenløft
Diagonalstrekk

Jeg trente ikke så altfor mye ben, da jeg sto og gikk 8 timer i strekk på jobb.

Her hadde jeg en PT som var grei og la opp økten for meg en kveld jeg ikke helt visste hva jeg ville trene. Han utfordret meg litt ut av komfortsonen og fikk meg til å løfte 60 kg i markløft ganske langt ut i graviditeten. Gjett om jeg var fornøyd etterpå! 😀

Snapchatbevis fra venninne, hehe.
Til mine kommende kunder: OM jeg skulle bli gravid under vårt samarbeid, så vit at jeg ikke svikter deg før jeg må, haha!

Ellers er det mange av mine tidligere PT kunder, venninner og familie som er gravide nå eller har fått barn nesten samtidig som meg og det er såå koselig og følge med på.

Heia oss!♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: