Heisann! Helgen gikk raskt forbi og idag er det HALLOWEEN! Vi skal på fest med lillemors fetter og kusiner, så idag skal hun kles ut til sin første halloween fest. Ho ho ho.

På søndag hadde jeg et STORT behov for en ordentlig kvalitetsøkt, så Martin tok med Maya på cafe i byen, mens jeg koste meg en HEL time på EVO. Det har skjedd svært sjelden siden jeg ble gravid faktisk, men nå som jeg er tilbake i PT livet og ønsker å være litt sterkere enn jeg er nå, ja så må det legges litt tid og planlegging i øktene igjen.

Målet med økten var å teste hvordan styrken lå an på 3-5 reps i enkelte baseøvelser

Hip thrust i smith 12 reps 5 sett
Det ble ingen tunge reps her, fokuserte på rumpekontakt først og fremst. Foreløpig mål i ordinære hip thrust er å trene på 60-70 kg 5-8 reps

Knebøy 3-5 reps 5 sett
Jeg bygget meg opp fra 20 til 45 kg på siste med 4 reps. Selve bøyen er ingen problem og jeg går goodt under 90 grader. (my asian mobility er fortsatt innabords) Men, merker at kjernestabilitet og styrke kan bygges opp mer, før jeg slenger på mer vekter.
Foreløpig mål er å trene med 50-60 kg 5-8 reps

Markløft 5 reps 5 sett
Her bygget jeg opp fra 30 til 50 kg. Under og etter graviditet bør man unngå øvelser som krever mye buktrykk, så dette er jo noe som skal trenes opp igjen nå. I tillegg kan man aldri bli ferdig utlært i teknikk, så her er det bare å terpe og terpe. Er det som er gøy med styrketrening, det er alltid noe man kan jobbe med og bli bedre på!  Foreløpig mål er å trene med 60-65 kg 5 reps

Sittende roing 5 reps 5 sett
Her brukte jeg en maskin hvor man kan trene begge eller en og en arm. Jeg sammenligner ikke vekter i maskiner, da de er ulike alle sammen. Målet er å trene opp styrke i rygg og armer igjen og etterhvert ta ca. 5-7 chin ups. (underhånds eller nøytralt grep)

Når jeg sier jeg ønsker å trene med den og den vekten og x antall reps, så betyr ikke det at jeg skal gjøre det hele tiden, men at når jeg har en tungt økt, så klarer jeg det. Altså min maks styrke 5rep, Jeg sammenligner med meg selv og mitt potensiale og det bør du også gjøre. Ikke sammenlign med andre. 🙂

Jeg syntes treningen er mest motiverende og gøy når jeg jobber mot små og store mål og kan se progresjonen svart på hvitt i tall.

Til slutt ble det 4 øvelser i «sirkel», litt mindre muskler som behøver litt flere repetisjoner 🙂

Facepull sittende 12 reps 3 sett
Triceps press m/tau 12 reps 3 sett
Hip extension i kabel 12 reps 3 sett
Cable crunch m/tau 12 reps 3 sett

BESTE ØKTEN PÅ LENGE! Snart blir jeg STERK igjen! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: