Hei dere!

Håper påsken deres har vært fantastisk og at dere er uthvilte, glade og klare for de kommende vårmånedene nå!

Mine beste råd til alle andre og meg selv er som alltid;
Gjør det som gjør deg glad. Vær i en jobb du trives i. Gjør aktiviteter for kroppen som gjør deg frisk og opplagt. Spis det kroppen din har godt av. Omgi deg med mennesker som gir energi og ikke tar. Se positivt på livet og se løsninger fremfor problemer. Kom deg ut av komfortsonen din og gjør noe utfordrende og spennende. Søk nye eventyr, men sett også pris på det du har idag. Lytt til magefølelsen. Vær deg selv. Smil til folk, selvom de ikke smiler til deg. 🙂 Life is too short you know, til å ikke være litt lykkelig hver dag 🙂

I min jobb som PT snakker jeg med mange mennesker hver dag. I ulike aldre, i ulike situasjoner. Vi har alle vårt å slite med, men jeg opplever at de mest positive personene jeg snakker med faktisk er de som trener. (I kid you not) Jeg kan selvsagt se hvorfor, jeg selv er jo en mye mer positiv person når jeg får bevegd meg og brukt kroppen min.

Jeg vet det er mange av dere som sliter litt med motivasjonen for å komme i gang med treningen igjen nå. Syke barn i flere runder, sykdom selv, juleferie, vinterferie, påskeferie, utenlandsferie, vond rygg, vond nakke, vonde knær, snømåking, snøkaos,  husvasking etc. Det vil alltid finnes en grunn til IKKE å trene. Alltid. Derfor må du selv ta ansvar for å prioritere det. Om det ikke er en prioritet for deg vil det aaaalltid komme andre ting i veien som gjør at du ikke får trent. Får du ikke trent på studio, så tren hjemme eller ute. Med unga, hva som helst.

Det viktigste er at du kommer deg opp på den hesten igjen og fortsetter der du slapp. Venter du for lenge vil du havne i en situasjon hvor terskelen for å komme i gang igjen er mye høyere. Og det vil skje igjen og igjen og igjen og igjen og du får da ikke den progresjonen og de resultatene du må kjenne på for at du skal holde deg motivert til å fortsette. Comprende?

Dette er en liten ond sirkel som jeg ser hos veldig mange, så om jeg kan hjelpe til og det lykkes, så er jeg veldig glad for det altså.

Her er mine erfaringsbaserte tips for å unngå å komme i en fase som du ikke ønsker å være i.

1. Sett opp en treningsavtale og book den inn i kalenderen din. NÅ.
Avtalen kan være med en venn, med en PT, på en gruppetime. Avtaler er til for å holdes. Dette er etter min erfaring en stor grunn til at kunder vil ha PT. De behøver en som «tvinger» deg ut av komfortsonen (aka sofaen) og ut av den for å dra på trening. En avtale kan være det som får deg over dørstokkmila, retten og sletten.

2. Søk rundt og tilegn deg kunnskap om den aktiviteten som kan få deg nærmere målet ditt. Om du lærer deg det på egenhånd eller får hjelp av en PT er opp til deg og lommeboken, men kunnskap er makt. Jo mer du vet, jo lettere vil det være for deg å vite hva du kan, skal og bør gjøre til enhver tid. Når du har skadet deg, når du er støl, når du har dårlig tid, når du må trene hjemme, når utstyret du skulle bruke var opptatt, når du er syk, men ikke ordentlig syk osv.

3. Forstå selv hvordan, hva og hvorfor du trener. Hva trener jeg for? Hva får jeg ut av det? Hvilken verdi gir trening meg? Finn ut av dette og vei opp om det er grunner nok til å fortsette eller la vær. Kjenner du ingen verdi av hva trening gjør for deg? Vel, da dropper du det 😉 Finn noe annet som gjør deg glad 🙂

4. Tren opp viljestyrken din og vær forberedt på at livet noen ganger kommer i veien. Hva skjer da? Lar du det bare gå, eller tar du deg selv i nakken og prøver igjen?
Viljestyrken din trener du når du gjør ting du kanskje egentlig ikke har lyst til, men du vet selv at det er bra for deg så du sier til deg selv at nå gjør jeg sånn og sånn, det vil jeg føle best av etterpå og det vil ta meg nærmere målet mitt.

Eks. 1: Jeg er sliten og jeg orker ikke å trene, men jeg vet jeg har godt av det og jeg vet at jeg trenger det.
Alt.1: Bli liggende på sofaen og bruk resten av kvelden på å tenke at du burde vært på trening, men du tar det heller i morgen. Du gjorde ikke det du hadde avtalt med deg selv.
Alt.2: Du drar deg selv over dørstokkmila og på trening. Du trener og du blir sliten. Du føler mestring, du føler glede. Du vant 🙂 Du holdt avtalen din.

Eks.2: Du har bestemt deg for å ikke spise sjokolade denne uka. Du handler på butikken. Du er litt sulten. Du kunne tenke deg en sjokolade i bilen.
Alt. 1: Du kjøper sjokolade og du spiser den i bilen. SIkkert med god samvittighet, men tenker etterpå at dette var jo ikke det du hadde avtalt med deg selv. Æsj.
Alt. 2: Du går forbi sjokoladehylla, setter deg i bilen og tenker at yes, jeg lot vær. Jeg holdt det jeg lovet meg selv. Jeg kan hvis jeg vil.

Så enkelt er det! Sistnevnte sliter jeg med nesten daglig, men det føles litt som en seier hver gang jeg går forbi sjokoladehylla og heller venter med å spise til vi skal ha middag med all den næringen jeg behøver. Den gir meg energi og den sørger for at jeg restituerer godt etter trening. Dette er bare en dårlig vane som må vendes. Og det er kun jeg og min egen viljestyrke som kan klare det.

Okay dere, dette var dagens kloke ord fra PTn deres, nå skal ho trene!

Ha en fin dag videre og lykke til med dagens valg av sofa, trening, sjokolade og middag 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: